PROGRAMME 

22–26 JULY 

Location: National Library of Latvia, Virtaka lecture room (ground floor)

 July 2216.00 – 18.00  Registration, technical support 
 July 238.30 – 9.30Registration
 09.30 – 09.50Opening
 09.50 – 10.50
Clemens Neudecker
The many uses of digitized newspapers (open lecture) 
 10.50 – 11.50
Lars G B Johnsen
The entire library as your data set: doing analysis with sets of textual features using API (open lecture)
  Break 20 min
 Workshop 1
Uldis Bojārs, Valdis Saulespurēns
Language processing and data science with Python
 12.10 – 13.40 Theory
  Lunch 40 min
 14.20 – 15.50 Workshop 1
  Break 20 min
 16.10 – 17.40Workshop 1
 18.00 – 20.00Reception
 July 248.45 – 9.15Registration
 Workshop 2
Wout Dillen
Text encoding for digital scholarly editions 
 09.15 – 10.45 Theory
   Break 15 min
 11.00 – 12.30 Workshop 2
   Lunch 45 min
 13.15 – 14.45 Workshop 2 
   Break 25 min
 15.00 – 16.30
Arūnas Gudinavičius
Using eye-tracking on researching reading behavior on paper and screen (open lecture)
 July 258.45 – 9.15Registration
  Workshop 3
Christof Schöch 
Distributional semantics and topic modeling: theory and application
 09.15 – 10.45Theory
  Break 15 min
 11.00 – 12.30Workshop 3
  Lunch 45 min
 13.15 – 14.45Workshop 3
  Break 15 min
 15.00 – 16.30
Peeter Tinits
A digital humanities approach to historical sociolinguistics of Estonian (open lecture)
 16.30 – 18.00
Mārcis Pinnis
Understanding neural machine translation (open lecture)
 July 269.00 – 9.30Registration
 Workshop 4
Meliha Handzic
Metadata analysis and visualisation with Palladio
 09.30 – 11.00Theory
  Break 15 min
 11.15 – 12.45Workshop 4
 12.45 – 14.15Workshop 4
 14.20 Coffee and Summer school closing

Please note that this is a provisional schedule and may be subject to change.

 .