about   programme  LECTURES AND WORKSHOPS  how to apply   venue  Gallery


PROGRAMME 

17–20 JULY 

NATIONAL LIBRARY OF LATVIA, MUKUSALAS STR. 3, CONFERENCE CENTRE (LEVEL -1), ROOM A

 July 1616.00 – 18.00   Registration, technical support 
 July 17 8.30 – 9.30 Registration
  09.30 – 09.50 Opening
  09.50 – 11.20 Keynote Liina Lindström, Kristel Uiboaed
 Digital Humanities and Small Languages: Expectations and Reality
   Break 15 min
  11.35 – 12.35  Fredrik Norén
 Geography and the Pope: Exploring Digital Tools and the Papal Documents 2013–2016
  12.35 – 13.35  Rimvydas Laužikas
 GIS Application for Understanding of Historical Space: A Case Study of the Dubingiai Micro-region in Lithuania
    Lunch 45 min
  Workshop 1 Nika Aleksejeva
 Data Visualisation Basics
  14.20 – 15.50 Lecture 1
   Break 15 min
  16.05 – 17.35  Workshop 1
  17.35 – 18.20 Workshop 1
  18.30 – 20.00 Reception
 11th floor
 July 18 9.00 – 9.30 Registration
  Workshop 2 Ilze Auziņa, Baiba Saulīte 
 Introduction to Corpus Linguistics
  09.30 – 11.00 Lecture 2
   Break 15 min
  11.15 – 12.45 Workshop 2
   Lunch 45 min
  13.30 – 15.00 Workshop 2
   Break 20 min
  15.20 – 17.10 Kārlis Dagilis
 Data Journalism: USA’s Experience
 July 19 9.00 – 9.30 Registration
  Workshop 3/4 Jan Rybicki
 Stylometry Day in Riga
  09.30 – 11.00 Lecture 3/4
   Break 15 min
  11.15 – 12.45 Workshop 3 (stylo)
    Lunch 45 min
  13.30 – 15.00 Workshop 3 (stylo)
    Break 15 min
  15.15 – 16.45 Workshop 4 (Gephi)
  16.45 – 18.15 Workshop 4 (Gephi)
 July 20 9.00 – 9.30 Registration
  Workshop 5 Pim van Bree, Geert Kessels
 Nodegoat Data Modelling Workshop
  09.30 – 11.00 Lecture 5
   Break 15 min
  11.15 – 12.45 Workshop 5
   Lunch 45 min
  13.30 – 15.00 Workshop 5
   Break 30 min
  15.30 – 17.00  Elīna Lange Ionatamishvili
 Analysing Online Content: How Can We Tell if it is the Real Thing?
  17.10 – 18.00  Summer school closing


 .